26 Eylül 2016 Pazartesi

hazır kore jjajanmyon (cacanmyon) yapımı

hazır kore jjajanmyon (cacanmyon) yapımı

herkese merhaba arkadaşlar. bugün size hazır jajangmyong yapımından ve ne olduğundan birazcık bahsedeceğim.

belki biraz gereksiz ve komik bir konu olabilir. çünkü eminim çoğunuz bunu önceden tatmış veyahut zaten dramalardan görmüş olmalısınız. o zaman bu konu , koreye ve asyaya yeni yeni merak salan arkadaşlar için olsun :)

nedir bu jjangmyon?

kısaca üstüne siyah fasülye sosu dökülmüş ramen diyebiliriz. koredeki her markette kolaylık bulup, hızlıca hazırlayıp yiyebileceğiniz bir besin. (öğrenci style) 
not: içinde domuz eti de ürünü de bulunabilir.

 hangi markayı kullandım?

ben ''pardo jjajangmyon'' u kullandım.

son kullanma tarihi paketin ön yüzünün sağ alt köşesinde bulunuyor. bu büyük bir avantaj. çünkü çoğu zaman bir ürün alırken onun son kullanma tarihine bakmıyoruz bile.
ürünün ön yüzünde olması çok iyi düşünülmüş bana göre.




eğer helal ürün istiyorsanız bu marka size göre değil. çünkü içinde domuz eti bulunuyor.




ne yazık ki ürünün hiç bir yerinde ingilizce açıklama yok. bu da ürünün içeriğinin ne olduğunu anlamamızı epey zorlaştırıyor. içinde tam olarak et olmasa da sanırım yapım aşamasında domuz kullanılmış.
bu resimde gördüğünüz ''korea pork'' yani kore domuz etinin sembolü. korece bilmiyorsanız dahi, bu amblemi görmüşseniz, helal olmadığını idrak edebilirsiniz.

olur da korecem var diyorsanız, ürünün içindekiler kısmında da domuz eti olduğu belirtilmiş. sol taraftaki resimde görmüş olduğunuz gibi apeach'in parmağı ''twecigogi'' yazısını gözteriyor bu da korece de domuz eti demek.



ayrıntılı hazırlanış:

gelelim ayrıntılı bir şekilde tarifine. 
aslında,üstteki resim gayet iyi açıklıyor,
fakat ben ayrıntısıyla fotoğraflarla birlikte anlatmak istiyorum müsadenizle.

step 1: paketi açında karşımıza bir adet noodle ve 2 adet poşet çıkıyor. 
bunlardan küçük siyah olan sebze,büyük altın rengi olan ise fasulye sosu






step 2:

küçük bir tencereye 600 ml kadar yani 3 su bardağı kadar suyu koyup kaynatın

artından noodle ekleyip küçük siyah poşetteki sebzeleri ekleyin.
 4 buçuk , 5 dk kadar kaynatıp karıştırın





step 3: 
noodlelar 4-5 dk kaynadıktan sonra süzün ve bir kasenin içine boşaltın
üstüne altın rengi paketteki siyah fasulye sosunu dökün ve iyice karıştırın








iste hepsi bu kadar.
afiyet olsun
(son bir yorum olarak : bence acılı ramen, jajangmyondan daha güzel)
sevgiyle kalın :)

bu arada beni instagram '' rumiikara'' veya ''rumiiblog'' tan takip edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder